Medlemsbrev

2024

Kommodorens vårhälsning!

25.4.2024

Ärade medlemmar – Arvoisat jäsenet!
Det verkar som om vårens vindar nu sakteligen börjar skuffa bort vintern. HSF:s officiella flagghissning är fredagen den 3 maj kl 18.00. Vi samlas på övre terrassen i sedvanlig ordning och tar samtidigt en skål för att föreningens paviljong förnyas och Hangö stad fyller 150 år, utan att glömma sommarens VM-seglingar. Avsikten är att Restaurang HSF med dess ljusa ursprungliga interiör öppnar i slutet av maj månad med ett förnyat kök och ny inredning. God mat till skäligt pris och gemytlig stämning har utlovats. Restaurangens kontaktuppgifter hittar du på https://restauranthsf.fi/

För båtägarna vill vi påminna om att i god tid kontakta någon av föreningens besiktningsmän för båtbesiktning. Besiktningsavgiften har skickats ut per epost eller brev i samband med medlemsfakturan i början av året. Besiktningsmännens kontaktuppgifter hittar du på hemsidan hsf.fi under fliken ”Kontakt”.

En segelskola för juniorer i Kapellhamnen är planerad att hållas måndag 10.6 – torsdag 13.6. varje dag mellan kl. 10-14. Anmälan till segelskolan görs till Magnus Bäckström, tel 0400 415 343 eller per e-post magnus.backstrom60@gmail.com. Begränsat deltagarantal.

Du kan fortfarande anmäla dig som funktionär till E-jolle VM via blanketten Volunteers Europe Class Worlds 2024 (hsf.fi) .
Har du vad som helst för frågor, tag gärna kontakt med mig eller någon av alla funktionärer vars kontaktuppgifter du hittar på vår hemsida hsf.fi.

Med bästa vår- och valborgshälsningar!
Micke Lindqvist
Kommodor
Tel: 040 568 77 45

 

Ny krögare på HSF

19.3.2024

Hangö Segelförening har en ny krögare och nedan hittar ni en kort redogörelse över personerna som i fortsättningen driver Restaurang HSF. Hyreskontraktet har per 12.3.2024 gått över till Oy Byssa Ab som huvudsakligen ägs av Markku Lavonius. Återskapandet av den ursprungliga ljusa atmosfären i salen har redan påbörjats. Köket förnyas och likaså alla terrassmöbler och salens möblemang. Övre terrassen skall få en lounge-karaktär. Krögaren vill satsa på god mat och hålla en rimlig prisnivå med segelklubbsmentalitet. Vi informerar mera senare under våren då allt börjar bli klart för öppning. Vi önskar Markku, hans kompanjoner och de anställda lycka till och vi skall på eget sätt bidra till att detta blir ett ömsesidigt lyckat arrangemang både för föreningen, våra medlemmar och krögarna,

 

 

HSF Medlemsbrev och kallelse till vårmöte

23.1.2024

Vårmöte i klubblokalen måndagen den 26. februari 2024 kl 18.00, HSF paviljongen. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. Medlem som önskar närvara på distans (utan rösträtt) kan begära Teams-länk per epost till kansli@hsf.fi före 23.2.2024.

Notera redan nu följande kommande händelser.
Huomioikaa jo nyt seuraavat tulevat tapahtumat:
Tävlingsarrangörskurs – Kilpailunjärjestäjäkurssi 13-14.4.2024, HSF
Flagghissning/Lipunnosto: 3.5.2024 kl. 18:00, HSF
Alfons Håkans Lättbåtsregatta/Kevytveneregatta: 15-16.6.2024
Alfons Håkans Hangöregattan/ Alfons Håkans Hangon Regatta: 5-7.7.2024
Skoda Europe Class Open Week&Nations Cup&World Championships 21.7-3.8.2024

Kom ihåg att besikta din båt i tid. Nya funktionärer är hjärtligt välkomna. Speciellt under det stora internationella evenemanget 21.7. – 3.8 behövs extra hjälpande händer. Föreningen prefererar epost i kommunikationen och uppmanar därför medlemmar som inte meddelat sin epost att göra det till kansli@hsf.fi adressen.

 

 

2023

Kommodorens regattahälsning!

4.7.2023

Alfons Håkans Hangöregattan närmar sig med stormsteg.

Vi tackar huvudsponsorn Alfons Håkans samt Finlands Frihamn och övriga samarbetspartners redan nu för ett gott samarbete. Deltagande båtar närmar sig nu 180 med några dagar kvar till det första startskottet. Dagligen har vi prisutdelning kl. 18 där de bästa i respektive klass premieras. Fredagen är såsom traditionellt Hangö Udds Segelsällskaps (HUS) årskappseglingsdag, lördagen Ekenäs Segelsällskaps (ESS) och söndagen Hangö Segelförenings motsvarande årskappseglingsdag.
På söndagen under HSF:s prisutdelning premieras också vinnarna i respektive klass i hela Alfons Håkans Hangöregattan. Klasserna uppgår i år till 17 inkluderat en rekordstor Int. 5m klass och många åttor och hela 35 H-båtar.

Regattans medarrangör ESS firar i år sitt 125 års jubileum och kommer att ha en jubileumspaviljong under regattadagarna invid prispodiet. ESS berättar med en foto- och bildspelsutställning kort om sin historik – paviljongen är öppen fre-lö 14.00-ca 21.00 och sö 14.00-18.00. Fritt inträde, hjärtligt välkomna!
Direkt före regattalördagens prisutdelning kl 18 kommer också lanseringen av huvudsamarbetspartnern inför E-jollarnas VM 2024 i Hangö att ske vid prispodiet. Detta världsmästerskap, med långt över ett hundratal deltagare från ett tiotal länder, går av stapeln de två sista veckorna i juli nästa år och är samtidigt Hangö Segelförenings kontribution till Hangö Stads 150 års jubileum 2024.

Med bästa regattahälsningar!
Mikael Lindqvist
Kommodor

 

 

HSF Kommodorens hälsning

17.5.2023

Ärade medlemmar

Våren börjar småningom övergå till sommar. För båtägarna vill vi påminna om att i god tid kontakta någon av föreningens besiktningsmän för båtbesiktning. Besiktningsavgiften har skickats ut 19 januari per epost eller brev i samband med medlemsfakturan. Besiktningsmännens kontaktuppgifter hittar du på hemsidan hsf.fi under fliken ”Kontakt”.

Styrelsen tackar för er respons till restaurangenkäten som gjordes i februari. Enkätens resultat har delgivits NoHo Partners Oyj:s högsta ledning och förbättringar har utlovats redan till inkommande sommar både vad gäller matutbud och servicenivå. Restaurangen ämnar öppna i medlet av juni.
HSF har i maj skrivit under ett huvudsponsoravtal beträffande E-jollarnas världsmästerskap 2024. Den officiella lanseringen av VM-sponsorsamarbetet kommer att ske under Alfons Håkans Hangöregattan 2023 och närmare bestämt i samband med regattalördagens prisutdelning. Detta VM är samtidigt HSF:s kontribution till festligheterna kring Hangö Stads 150 års jubileum 2024.

HSF har antagit SBF:s utmaning ”FEM GÄRNINGAR TILL SJÖSS” för att förbättra sjösäkerheten och miljöfrämjande åtgärder.
Läs mera om utmaningen: https://spv.fi/viisi-tekoa-vesille-fem-garningar-till-sjoss/

Väl mött på bryggorna!
Mikael Lindqvist
Kommodor

 

 

HSF Medlemsinfo samt kallelse till vårmöte

19.1.2023

Ärade medlemmar!

Havet svallar fritt och båtsäsongen närmar sig. Nu blir det snart tid att förbereda kommande säsong genom att repetera sitt sjösäkerhetskunnande och serva båtarna. HSF ordnar på våren en första hjälpkurs för funktionärer och medlemmar. En kappseglingsarrangörskurs planeras, likaså en VHF-kurs. Mera information om detta kommer senare via Suuli. Följ också med hemsidan https://www.hsf.fi samt vår facebook-sida för att hålla dig uppdaterad med vad som pågår i föreningen. Vid betalning av medlemsavgiften bör referensnumret som står på fakturan anges.

KALLELSE: Vårmöte i klubblokalen måndagen den 27. februari 2023 kl 18.00, HSF pavlijongen. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. Medlem som önskar närvara på distans (utan rösträtt) kan begära Teams-länk per epost till kansli@hsf.fi före 26.2.2023.

Kommande händelser 

Vårmöte: 27.2.2023 kl. 18:00, HSF & distans (Teams)

Flagghissning: 5.5.2023 kl. 18:00, plats HSF

Alfons Håkans Lättbåtsregatta: 17-18.6.2023

Alfons Håkans Hangöregattan: 7-9.7.2023

Alfons Håkans E-jolle FM: 1-3.9.2023

Kom ihåg att besikta din båt i tid och nya funktionärer är hjärtligt välkomna. Med en extra hjälpande hand gör vi tillsammans båtsäsongen tryggare!

 

Med bästa vinterhälsningar,

Hangö Segelförening rf.               Oy HSF Marine Oy Ab

Mikael Lindqvist                           Heikki Wichmann

Kommodor 040 568 77 45          Verksamhetsledare/Hamnkapten 019 232 770

2022

HSF medlemsbrev

25.8.2022

Ärade medlemmar!
Sensommaren har fortsatt att erbjuda på varma dagar och nu då de ljusa kvällarna blir kortare är det dags att blicka mot några hållpunkter inför HSF:s program under hösten.

Vi halar föreningens flagga traditionsenligt lördagen den 17.9 kl 18.00. Samling på övre terassen.
På förmiddagen samma dag (17.9) far en grupp ivriga talkoarbetare ut till Märaskär för att färdigställa renoveringen av start- och målgångspaviljongen.
Fortfarande samma dag på eftermiddagen, lördagen den 17.9 kl 14 har vi ett lättsamt klubbmästerskap i Östra hamnens bassäng med Zoom8-jollar. Alla medlemmar erbjuds möjlighet att deltaga oberoende av ålder och vinnarna premieras naturligtvis. Anmälan till denna segling sker vid prisbordspodiet söder om klubbhuset samma dag senast kl. 13.30. Egen flytväst med.

Övriga datum som är skäl att sätta i kalendern redan nu är:
Lördag 29.10 kl. 13, Informationstillfälle för medlemmar och funktionärer beträffande E-jolle VM 2024.
Lördag 29.10 kl. 18, Funktionärsfest (skild inbjudan).
Måndag 14.11 kl. 18.00 Höstmöte.

Med bästa hälsningar!
Micke Lindqvist
Kommodor
Tel: 040 568 77 45

HSF Medlemsinfo & kallelse till vårmöte

31.1.2022

Ärade medlemmar!
Vi kommer åtminstone under inledningen av detta år att fortfarande bli tvungna att beakta behövliga restriktioner beträffande sammankomster och evenemang men det verkar finnas ljus i tunneln. HSF:s styrelse har fortsatt planeringen av säsongens kappseglingsevenemang och fört diskussioner med både staden, myndigheter och evenemangsarrangörer med utgångspunkten att sommarens tillställningar kan skötas under relativt normala omständigheter. Följ med hemsidan www.hsf.fi samt vår facebooksida för att hålla dig uppdaterad med vad som pågår i föreningen.
KALLELSE: Vårmöte i klubblokalen måndagen den 28 februari 2022 kl 18.00, HSF pavlijongen. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. Medlem som önskar närvara på distans (utan rösträtt) kan begära Teams-länk per epost till kansli@hsf.fi före 25.2.2022. OBS! Kom ihåg Covid-19 restriktionerna!

Arvoisat jäsenet!
Joudumme ainakin tämän vuoden alussa vielä huomioimaan välttämättömät kokoontumis- ja tapahtumarajoitukset, mutta valoa tuntuu olevan tunnelin päässä. Seuran hallitus on jatkanut kauden kilpailutapahtumien suunnittelua ja käynyt keskusteluja sekä kaupungin, viranomaisten että tapahtumajärjestäjien kanssa sillä oletuksella, että tämän kesän tapahtumat voidaan järjestää suhteellisen normaaleissa olosuhteissa. Seuraa HSF:n kotisivuja www.hsf.fi ja facebook-sivuja pysyäksesi ajan tasalla mitä seurassa tapahtuu.
KUTSU: Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous maanantaina 28 helmikuuta 2022 klo 18.00, HSF paviljonki. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Jos haluat osallistua kokoukseen etänä Teamsin kautta (ilman äänioikeutta) lähetä sähköpostia kansli@hsf.fi ennen 25.2.2022. HUOM! Muista Covid-19 rajoitukset!

Kommande händelser – Tulevat tapahtumat:
Vårmöte/Kevätkokous: 28.2.2022 kl. 18:00, HSF & distans (Teams)/HSF ja etänä (Teams)
Flagghissning/Lipunnosto: 6.5.2022 kl. 18:00, plats HSF hyllan/HSF yläterassi
Lättbåtsregatta/Kevytveneregatta: 18-19.6.2022
Hangöregattan/Hangon Regatta: 8-10.7.2022
Klassmästerskap (Klassiska båtar)/Luokkamestaruuskilpaillut (Klassiset luokat): 11.7.2022
X-Yachts Finlands Cup 28-30.7.2022
Optimist ranking (preliminär, alustava): 3.-4.9.2022

Kom ihåg att inspektera din båt i tid och nya funktionärer är hjärtligt välkomna. Med en extra hjälpande hand gör vi tillsammans båtsäsongen tryggare!
Muistathan katsastaa veneesi ajoissa ja uudet toimitsijat ovat tervetulleita. Auttavan käden voimalla teemme yhdessä veneilykaudesta turvallisemman!

Hangö Segelförening rf.                 Oy HSF Marine Oy Ab
Mikael Lindqvist                             Heikki Wichmann
Kommodor                                    Verksamhetsledare/Hamnkapten 019 232 770