Maailmanympäripurjehtija Tapio Lehtisestä E-jolla MM-kisojen suojelija

Europe Class Finland, 9.2.2024 klo 11.00

Parhaillaan Ocean Globe Race 2023 – kilpailua nuoren tiiminsä kanssa purjehtivalla Tapio Lehtisellä on tärkeä rooli nuorten esikuvana ja innoittajana Europe Class (E-jolla) -purjehduksen maailmanmestaruuskisoissa Hangossa tänä kesänä.

Tapio Lehtinen kilpailun suojelijana
Photo: Ville Norra

Europe Class (E-jolla) – luokan maailmanmestaruudesta kilpaillaan Hangossa 23.7.-3.8.2024. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Hangö Segelförening (HSF) ja Suomen E-jollaliitto. Tapio Lehtinen on lupautunut tapahtuman viralliseksi suojelijaksi.

Tapio Lehtiselle purjehdus ja valtameret ovat intohimo ja elämäntehtävä. Hänet tunnetaan mm. ensimmäisenä yksin maailmanympäri pysähtymättä purjehtineena suomalaisena. Matkoillaan hän on kohdannut monia haasteita ja nähnyt myös unelmien toteutuvan. Tällä hetkellä hän kiertää pallon ympäri neljättä kertaa Ocean Globe Race –kilpailussa klassisella Swan 55 Galianalla, mukanaan yksi kilpailun nuorimmista miehistöistä.

Tapion sydäntä lähellä on niin merten suojelu kuin myös suomalaisen purjehdusosaamisen siirtyminen seuraaville sukupolville.

– Haluan tukea nuorten kehittävää harrastamista ja purjehdusurheilun jatkuvuutta. Haluan myös edistää innovaatioita ja toimintaa Itämeren sekä valtamerten suojelemiseksi, jotta ne säilyvät monimuotoisina ja elinvoimaisina sukupolvelta toiselle. Näitä teemoja haluan tuoda esille myös Hangon MM-kisojen suojelijana, Lehtinen innostuu.

E-jollien MM-kisoihin Hankoon odotetaan jopa 150 purjehtijaa kymmenestä maasta.

– Olemme erittäin otettuja siitä, että Tapio Lehtinen on lupautunut Hangon MM-kisojen suojelijaksi. Hänen vahva intohimonsa purjehdukseen ja omistautuminen yhteisen planeettamme suojelemiseen ovat meille yhteisiä teemoja, joita haluamme tuoda esille myös MM-kisoissa, iloitsee Juha K. Laurila Suomen E-jollaliitosta.

Photo: Matti Leppänen

E-jolla on yksi suosituimmista kevytvene-luokista optimistijollan jälkeen. Se on yksinpurjehdittava, yksipurjeinen ja erittäin kevyt lasikuiturunkoinen, tekniikaltaan suhteellisen kehittynyt kevytvene. Monet menestyneet suomalaiset huippupurjehtijat, kuten Sari Multala, Thomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen ovat aloittaneet uransa tässä teknisesti vaativassa luokassa. Menestystä odotetaan myös tulevissa koti-MM-kisoissa.

– Tällaiset tapahtumat ovat merkittäviä purjehdusyhteisölle ja odotan innolla nähdä huippuosaajia kilpailemassa Hangon vesillä ensi kesänä, tuulettaa Mikael Lindqvist pursiseura HSF:stä.

Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivisesti kilpailevaa E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50 vuotta. Suomen E-jollaliitto tarjoaa mahdollisuuden kestävään, elämänmittaiseen ja vauhdikkaaseen purjehdusharrastukseen niin tavoitteelliselle kilpailijalle kuin yhdessäolosta nauttivalle harrastajalle.

Skoda is main sponsor for Europe Class Worlds 2024
Photo: Esko Tuomisto

Europe Class MM-kisojen pääyhteistyökumppanina toimii Škoda.

Lisätietoja:

Juha K. Laurila
Suomen E-jollaliitto
puh. +358 50 483 6348
juha.laurila@europeclass.fi

Mikael Lindqvist
kommodori, Hango Segelförening (HSF)
puh. +358 40 568 7745
mikael.lindqvist@pp1.inet.fi

Tavataan Vene 24 Båt -messuilla!

E-jollailijat ja E-jollaliiton edustajat kertovat mielellään lisää lajista, harrastamisesta ja kilpailemisesta Vene 24 Båt -näyttelyssä: osasto 7m151, purjehdussataman läheisyydessä.

Katso myös:

https://www.tapiolehtinensailing.fi/
https://hsf.fi/fi/kilpailut/europe-class-world-championships-2024/
www.hsf.fi
https://www.europeclass.fi/